קורס קונדיטורים צעירים – לתקופות הקיץ וחופשות
קורס קונדיטוריה חוויתי לילדים ובני נוער
קורס הקונדיטורים הצעירים נועד לילדים ובני נוער בגילאי 9-14 על מנת להקנות להם כישורים בסיסיים בעולם הקונדיטוריה והאפייה הביתית.
בנוסף ללימוד, הקורס שם דגש על החוויה והחיבור של המשתתפים למטבח ולעולם האפייה, וכולל היכרות והתנסות עם מגוון טכניקות מעולם הקונדיטוריה. הוא כולל גם התייחסות לפיתוח וחיזוק ערכים כמו אחריות, רצינות ותחושת מסוגלות.
אורך כל מפגש הוא כ-4 שעות. את הקורס אנחנו מקיימים בדרך כלל בחודשי הקיץ ובתקופות של חגים וחופשות.
מכיוון שהשיעורים אינם כוללים הכנת ארוחות של ממש, אנחנו דואגים למשתתפים לארוחה בסוף השיעורים ולנשנושים תוך כדי. השיעורים מתחילים בארוחת בוקר מזינה ומגוונת.
שיעור 1: לחמים
נלמד על עקרונות העבודה עם בצקים ונכין לחם אגוזים ועשבי תיבול בסגנון כפרי, פוקצ'ה איטלקית, פיצה במגוון תוספות, חלה קלאסית ולחמניות ביס רכות.
שיעור 2: שוקולטריה
נתרגל עבודה עם סוגי שוקולד שונים ונכין כדורי טראפלס, ביצת הפתעה שוקולד עם ממתק בפנים, בראוניז שוקולד ואגוזים, פונדנט שוקולד חם ונימוח ועוגיות שוקולד צ'יפס.
שיעור 3: מאפים מלוחים
נאפה בורקסים במילויי גבינה, תרד ותפו"א, קיש גבינות וירקות שורש, בואיקוס – לחמניות קטנות מבצק גבינה, קראמבל עגבניות שרי וגבינות קלויות ומקלות פרמז'ן.
שיעור 4: עוגות
נכין עוגת גבינה פירורים, טארט אגסים בקרם שקדים, עוגת תפוזים אוורירית ועוגת שמרים במילוי לבחירה – שוקולד/חלבה/קינמון.
שיעור 5: מאפים חובקי עולם
נכין מאפים מוכרים מרחבי העולם: מאפינס בננות, בסבוסה טורקית של הדרים ופיסטוק, שטרודל תפוחים, קרם ברולה, פבלובה – עוגת מרנג ופירות יער.
הקורס מתאים גם לצמחונים ולרגישים לגלוטן (התאמה למרבית המנות). במקרה של רגישויות או אלרגיות,
נבקש לקבל עדכון בעת ההרשמה.
לכל משתתף בקורס מוענק משקל דיגיטלי של חברת ארקוסטיל
והנחה מיוחדת בסך 20% לרכישה בחנות כלי הבישול של הסטודיו.
מועדי הקורסים הקרובים: