קורס קונדיטוריה ואפייה למתחילים

יסודות הקונדיטוריה ב-8 או 15 שיעורים

קורס הקונדיטוריה והאפייה למתחילים נועד להעניק ידע וטכניקות בסיסיים אך מקיפים במגוון תחומים, על מנת לאפשר למשתתפים
לאפות ולהכין קינוחים ברמה הביתית.

קיימות 2 גרסאות לקורס: קורס רגיל באורך 8 שיעורים וקורס מלא באורך 15 שיעורים.

הקורס מתקיים בקבוצות קטנות של עד 16 משתתפים בכיתה. אורך כל שיעור כ-4 שעות. כל אחד מהשיעורים כולל
הכנת מגוון מנות, עם דגש עם לימוד טכניקות ושיטות עבודה.

שיעור 1: עוגות בחושות

עוגות בחושות במגוון של טכניקות וטעמים. נלמד על חיבור נכון של מסות בחושות ומוקצפות ונלמד שגם עוגה בחושה יכולה להיות יצירה נהדרת. נכין מספר גרסאות של עוגיות מדלן, טורטה די קפרזה ופאונד קייק במגוון תוספות.

שיעור 2: בצק פריך ועוגיות

בצקים פריכים מתוקים ומלוחים במגוון עיצובים ותוספות. נלמד על עקרונות העבודה עם בצק פריך ושיטות שונות להכנה, רידוד ואפייה נכונים של בצק פריך. נכין עוגיות קוקילידה עשירות, עוגיות פרמזן וצ'ילי, עוגיות שחמט וקיש בצל ופרמזן.

שיעור 3: קינוחי מרנג ושימוש בחלבון

שימוש נכון באחד מחומרי הגלם החשובים ביותר בעולם האפייה והקונדיטוריה – ביצים. נלמד על תפקיד הביצים באפייה ועל השימוש המגוון בהן במתכונים שונים. נכין מרנג שוויצרי ואיטלקי, נכין מקרונים צבעוניים, מילוי למקרונים וקרמבו ביתי בטעמים.

שיעור 4: שוקולטריה

נלמד על סוגים, איכויות ומרכיבים של שוקולד ועל שילוב של שוקולד בעולם האפייה. נלמד ונתרגל שיטות שונות לטמפרור שוקולד. נתנסה בהכנת פרלינים אישיים בצורות, שיטות, מילויים וצבעים שונים.

שיעור 5: בצק רבוך

נלמד טכניקות להכנת בצק רבוך, זילוף ואפייה נכונים. נכין אקלר קפה, פחזניות במילוי קרם פטיסייר וקרמל, פחזנות גבינה מלוחות ומאפה פארי ברסט במילוי קרם נוגט.

שיעור 6: לחמים ובולונז'רי

עקרונות יסוד בעולם האפייה: קמח, מים, סוכר, מלח, שמרים ותפקידם באפייה. קריאה וניתוח נכון של מתכון לחם, התאמת סוג קמח למאפה ותהליכי התפחה. נכין ונאפה פוקצ'ה / פיצה, באגט קלאסי, פוגאס וחלה.

שיעור 7: לחמים ובולונז'רי – מחמצת וקמחים מלאים

היכרות עם עולם המחמצות והקמחים המלאים. הכנת לחמים על בסיס קמח מלא, כוסמין ושיפון. נלמד על מחמצת ונשתמש בה בשיעור. נכין לחם מחמצת קלאסי, לחם בריאות בסגנון כפרי ומאפה עשיר עם חמאת שום ופנקו.

שיעור 8: בריוש – עוגות שמרים

עבודה נכונה עם בצקי שמרים עתירי שומן. נלמד על עבודה נכונה של לישת הבצק, התפחה, עיצוב ואפייה. נכין קרנץ' שוקולד, סינבון, מאפה שמרים במילוי גבינה בציפוי שטרויזל ורול רוקפור ושקדים.

שיעורים נוספים במסגרת הקורס המלא בלבד

שיעור 9: עוגות גבינה

נלמד טכניקות להכנת עוגות גבינה אפויות ועוגות גבינה קרות, ונתרגל שיטות להכנת מוסים וגלסאז'. נכין עוגת גבינה שלמ עשירה בסגנון ניו-יורק ומוס גבינה בזיגוג גלסאז'.

שיעורים 10-11: בצקים מתקדמים

נכין בצק עלים קלאסי ובצק קרואסון מדופדף. נלמד לכרוך בשכבות בצק, נתרגל שיטת קיפול צרפתי ונכין עוגת מילפיי, מקלות פרמזן, קרואסון שוקולד עם חמאה וקרואסון שקדים.

שיעור 12: קינוחי רטרו

קינוחים קלאסיים נצחיים. נלמד להכין רולדה, סברינה ופבלובה. נתרגל טכניקות הכנה, אפייה וגימור של קינוחים מהקונדיטוריה הנוסטלגית.

שיעור 13: בייגל ופרעצל

נתרגל שיטות נוספות להכנת מאפים מבצק לחם. נכין פרעצל קלאסי, בייגל ירושלמי עם שומשום ובייגל אמריקאי עם תוספות שונות.

שיעור 14: פטיפורים – מתקדמים

קינוחי ביס קטנים עם שילובי טעמים ומרקמים שונים. נכין פיננסייר שקדים קלאסי בתוספת פירות יער, פיננסייר שקדים פיסטוק, חטיף סניקרס עם שוקולד, בוטנים וקרמל מלוח וטראטלטים של מרנג לימון.

שיעור 15: קינוחי כוסות

מגוון של טעמים בכוסות קינוח. נכין מוס גבינה בשילוב טעמי פירות טרופיים עם לוטוס וקראמבל שקדים לימוני. דואו מוס שוקולד מריר וחלב עם טופינג פופקורן קרמל, וקרם מלבי בתוספת שברי קדאיף קראנצ'י ופיסטוק.



מרכז קורס אפיה וקונדיטוריה: קונדיטור מיכל בדיחי.

לכל משתתפי הקורס מוענקת ערכת ציוד קונדיטוריה, חוברת תוכן הקורס, וכן הנחה מיוחדת בסך 20% לרכישה בחנות כלי הבישול של הסטודיו.



קורס אפיה – השלמת שיעורים:

כל משתתף בקורס רשאי להשלים עד 4 שיעורים אותם הוא פספס בקורס הרגיל ו-8 שיעורים בקורס המלא, בקורסים המקבילים שמתקיימים בסטודיו. ההרשמה לשיעור השלמה הינה בתיאום מראש, וכפופה למקום פנוי.

מועדי הקורס הרגיל (8 מפגשים)

  • 13 בדצמבר - הקורס מתקיים מדי יום שני בין השעות 18:00-22:00.
  • 9 בינואר - הקורס מתקיים מדי יום ראשון בין השעות 18:00-22:00.
  • 6 בפברואר - הקורס מתקיים מדי יום ראשון בין השעות 10:30-14:30.
  • 23 במרץ - הקורס מתקיים מדי יום רביעי בין השעות 18:00-22:00.

מועדי הקורס המלא (15 מפגשים)

  • 9 בינואר - הקורס מתקיים מדי יום ראשון בין השעות 18:00-22:00. (החלק השני של הקורס מתחיל ב-6 במרץ)
  • 6 בפברואר - הקורס מתקיים מדי יום ראשון בין השעות 10:30-14:30. (החלק השני של הקורס מתחיל ב-3 באפריל)
עלות הקורס הרגיל: 2,820 ש"ח
או 282 ₪ x 10 תשלומים
עלות הקורס המלא: 4,980 ש"ח
או 498 ש"ח ₪ x 10 תשלומים
(6.5% הנחה בהרשמה לפחות 10 ימים מראש. לזוג ההנחה בהרשמה מראש היא 10%)