קורס קונדיטוריה ואפייה למתחילים

יסודות הקונדיטוריה ב-8 שיעורים

קורס הקונדיטוריה והאפייה למתחילים נועד להעניק ידע וטכניקות בסיסיים אך מקיפים במגוון תחומים, על מנת לאפשר למשתתפים
לאפות ולהכין קינוחים ברמה הביתית.

הקורס מתקיים בקבוצות קטנות של עד 16 משתתפים בכיתה. אורך כל שיעור כ-4 שעות. כל אחד מהשיעורים כולל
הכנת מגוון מנות, עם דגש עם לימוד טכניקות ושיטות עבודה.

שיעור 1: לחמים ובולונז'רי

עקרונות יסוד בעולם האפייה: קמח, מים, סוכר, מלח, שמרים ותפקידם באפייה. קריאה וניתוח נכון של מתכון, התאמת סוג קמח למאפה ותהליכי התפחה. נכין ונאפה בצקים לפוקצ'ה/ פיצה, באגט קלאסי, פאן דה מי (Pain de Mie), חלת בריוש ופרעצל.

שיעור 2: בולונז'רי - המשך

הכרות עם עולם המחמצות והקמחים המלאים. הכנת לחמים על בסיס קמח מלא, כוסמין ושיפון. נכין לחם סקנדינבי על בסיס שיפון, לחמניות מקמח כוסמין, מאפה פוגאס צרפתי ופלוט דגנים.

שיעור 3: קינוחי מרנג ושימוש בחלבון

שימוש נכון בביצים בעולם הקונדיטוריה, פרקטיקה עם סוכר, פעילות החלבון באפייה. נכין מרנג צרפתי, מקרונים צבעוניים, מילוי למקרונים ודקואז (מרנג שקדים) וקרם פרש.

שיעור 4: שוקולטריה

טמפרור שוקולד, סוגים, איכויות ומרכיבים. שילוב של שוקולד בעולם האפיה, עבודה נכונה בצביעת שוקולד. נכין שוקולד מטומפרר, קישוטי שוקולד ופרלינים צבעוניים.

שיעור 5: קצפות, מוסים וקרמים

שימוש נכון בג'לטין, גלוקוזה, פקטין ומושגי יסוד שונים. עיצוב עוגות ראווה ובחירת טעמים. נבנה עוגת ראווה – עוגת אינסרט אקזוטי, קרם וניל ותחתית ספוג שקדים. נכין אינסרט ברינג, בסיס שקדים ומוס וניל.

שיעור 6: בריוש – עוגות שמרים

עבודה נכונה עם בצקי שמרים עתירי שומן, אמולסיות עם ביצים ושומן ותרגול אפייה מיטבית של הבצקים. נכין בבה-או-רום (סברינה), קרנץ' שוקולד, עוגת קופים וקוגלהוף (בבקה).

שיעור 7: בצק פריך ועוגיות

בצקים פריכים מסוגים שונים – מלוחים, מתוקים ותוספות. עקרונות העבודה עם הבצק ואפייתו, תוך חיבור נכון למליות שונות – קרות וחמות. נכין עוגיות קוקילידה, עוגיות פרמזן צ'ילי, עוגיות שוקולד ומלח גס, עוגיות שוקולד ומלח גס, ביסקוויט עם פירות יבשים וקיש בצל ופרמזן.

שיעור 8: בצק רבוך וטוויילים

היכרות עם בצק רבוך, הסבר ופרקטיקה על הבצק המבושל/אפוי. נכין אקלר קפה, פחזניות בקרמל וקרם פטיסייר, מאפה פארי ברסט במילוי קרם נוגט, פחזניות גבינה מלוחות, טוויל קקאו, טוויל וניל וטוויל חמאה וליקר תפוזים.

מרכז קורס אפיה וקונדיטוריה: קונדיטור אוהד בודזנק.
לכל משתתפי הקורס מוענקת ערכת ציוד קונדיטוריה, חוברת תוכן הקורס, וכן הנחה מיוחדת בסך 20% לרכישה בחנות כלי הבישול של הסטודיו.

קורס אפיה – השלמת שיעורים:
כל משתתף בקורס רשאי להשלים עד 5 שיעורים אותם הוא פספס, בקורסים המקבילים שמתקיימים בסטודיו. ההרשמה לשיעור השלמה הינה בתיאום מראש, וכפופה למקום פנוי.

מועדי הקורסים הקרובים:

  • 1 באוקטובר – הקורס מתקיים מדי יום ראשון בין השעות 10:30-14:30.
  • 3 באוקטובר – הקורס מתקיים מדי יום שלישי בין השעות 18:00-22:00.
  • 4 בדצמבר – הקורס מתקיים מדי יום שני בין השעות 18:00-22:00.
  • 9 בינואר – הקורס מתקיים מדי יום שלישי בין השעות 18:00-22:00.
  • 4 בפברואר – הקורס מתקיים מדי יום ראשון בין השעות 18:00-22:00.
  • 8 בפברואר – הקורס מתקיים מדי יום חמישי בין השעות 10:30-14:30.
עלות הקורס: 2,720 ש"ח
או 272 ₪ x 10 תשלומים
(6.5% הנחה בהרשמה לפחות 10 ימים מראש. לזוג ההנחה בהרשמה מראש היא 10%)