קורס הקונדיטוריה והאפייה למתחילים נועד להעניק ידע וטכניקות בסיסיים אך מקיפים במגוון תחומים, על מנת לאפשר למשתתפים
לאפות ולהכין קינוחים ברמה הביתית.
אורך הקורס 12 שיעורים.
הקורס מתקיים בקבוצות קטנות של עד 16 משתתפים בכיתה. אורך כל שיעור כ-4 שעות. כל אחד מהשיעורים כולל
הכנת מגוון מנות, עם דגש עם לימוד טכניקות ושיטות עבודה.
שיעור 1: עוגות בחושות
נתחיל בהיכרות עם עקרונות יסוד בעולם האפייה: קמח, מים, סוכר, מלח, שמרים ותפקידם באפייה. קריאה וניתוח נכון של מתכון, התאמת סוג קמח למאפה ותהליכי התפחה. נלמד להכין עוגות בחושות, ונכין טורטה די קפרזה, עוגיות מדלן ופאונד קייק
שיעור 2: בצק פריך ועוגיות
בצקים פריכים מסוגים שונים – מלוחים, מתוקים ותוספות. עקרונות העבודה עם הבצק ואפייתו, תוך חיבור נכון למליות שונות – קרות וחמות. נכין עוגיות קוקילידה, עוגיות פרמזן, קיש צרפתי ועוגיות שחמט.
שיעור 3: שוקולטריה
נכיר סוגים, איכויות ומרכיבים של שוקולד. נתרגל טמפרור שוקולד. נדבר על שילוב של שוקולד בעולם האפיה ועבודה נכונה בצביעת שוקולד. נכין פרלינים צבעוניים ומגוון מנות פטיפור שוקולד.
שיעור 4: בצק רבוך
היכרות עם בצק רבוך, הסבר ופרקטיקה על הבצק המבושל/אפוי. נכין אקלרים במילוי קרם פטיסייר, פחזניות בכמה סגנונות וגוז'ר.
שיעור 5: מרנג
שימוש נכון בביצים בעולם הקונדיטוריה, פרקטיקה עם סוכר, פעילות החלבון באפייה. נכיר 3 סוגי מרנג וטכניקות הכנה שלהם. נכין מקרונים במגוון מילויים, קרמבו ועוגיות מרנג צרפתי.
שיעור 6: לחמים א'
נכיר את עולם הלחמים המגוון, ובכלל זאת הכנת הבצק, עבודה עם שמרים והתפחה. נכין באגט, חלות, לחם פוגאס ובייגל אמריקאי.
שיעור 7: לחמים ב'
הכרות עם עולם המחמצות והקמחים המלאים. הכנת לחמים על בסיס קמח מלא, כוסמין ושיפון. נכין לחם מחמצת, לחם סקנדינבי, לחמניות שום ובייגל ירושלמי
שיעור 8: שמרים ובריוש
עבודה נכונה עם בצקי שמרים עתירי שומן, אמולסיות עם ביצים ושומן ותרגול אפייה מיטבית של הבצקים. נכין קראנץ' שוקולד, סינרול, קראנץ' פרג ומאפה בריוש מלוח.
שיעורים 9-10: בצקים מתקדמים
נכין בצק עלים קלאסי, בצק עלים שמרים מסורתי ובצק פילו. נלמד כריכת שומנים בשכבות בצק, שיטת קיפול צרפתי ונכין עוגת מילפיי, מקלות פרמזן, קרואסון שוקולד עם חמאה ושקדים ומבחר מאפים מעולם האפייה הצרפתית.
שיעור 11: עוגות גבינה
נלמד את עקרונות עוגות הגבינה, ונכין מוס גבינה עם אינסרט פרי ותחתית בצק פריך, עוגת גבינה אפויה ועוגת מוס גבינה ואינסרט פרי עם גלסאז'
שיעור 12: קינוחים קלאסיים
נכין קרם ברולה, פונדט בלואה, פאי לימון ופיננסייר עם קרם מסקרפונה ודובדבני אמרנה
חשוב להדגיש שבנוסף למתכונים שנלמדים בשיעורים ולטכניקות השונות שנתרגל, ישנם כלים ושיטות רבים שנלמדים במהלך השיעורים ושאינם בהכרח שייכים למתכון או תחום ספציפי, אלא הם שזורים בצורה משולבת בין השיעורים השונים. מטרת הקורס היא להפוך את בוגריו לקונדיטורים חובבים, המסוגלים להתמודד עם כל מתכון שיפגשו.
על מנת לשמור על גמישות הדרכתית, ייתכן שסדר הלימוד המדויק יהיה מעט שונה מהרשום לעיל. הדגש בקורס הוא על לימוד ועבודה אישית, אך כדי להספיק את החומר ומשיקולי תפעול של השיעורים, חלק מסוים מהעבודה מתבצע בזוגות. אנו מבצעים שינוי ושיפור של המתכונים מעת לעת. ולכן ייתכנו שינויים מינוריים בתכנים.
מרכז קורס אפיה וקונדיטוריה: קונדיטורית מיכל בדיחי.
לכל משתתפי הקורס מוענקת ערכת ציוד קונדיטוריה, חוברת תוכן הקורס, וכן הנחה מיוחדת בסך 20% לרכישה בחנות כלי הבישול של הסטודיו.
קורס אפיה – השלמת שיעורים:
כל משתתף בקורס רשאי להשלים עד 5 שיעורים אותם הוא פספס, בקורסים המקבילים שמתקיימים בסטודיו. ההרשמה לשיעור השלמה הינה בתיאום מראש, וכפופה למקום פנוי (בדרך כלל ישנו מקום פנוי). ההרשמה לשיעור השלמה הינה אישית ולא ניתנת להעברה למשתתף אחר.
מועדי הקורסים הקרובים (כל מועד הוא יום תחילת הקורס):
- 24 בדצמבר - הקורס מתקיים מדי יום שלישי בין השעות 18:00-22:00.
- 3 בפברואר - הקורס מתקיים מדי יום שני בין השעות 18:00-22:00.
- 10 במרץ - הקורס מתקיים מדי יום שני בין השעות 10:30-14:30.
- 27 באפריל - הקורס מתקיים מדי יום ראשון בין השעות 18:00-22:00.