קורס בישול למתחילים

ללמוד לבשל ב-10 שיעורים מעשיים

קורס יסודות הבישול נועד להקנות לבוגריו כישורים ותחושת נוחות במטבח הביתי, ללמוד טכניקות בישול, צלייה,
טיגון ואפייה שונות ולאפשר לכם להרגיש בשלנים לכל דבר.
הקורס לא יהפוך אתכם לשפים, אך תרכשו כלים לעבוד ולהכין ארוחה שלמה ממגוון סגנונות מטבח וחומרי גלם.
אם בא לכם להרגיש שליטה בעולם הקולינריה אך אין לכם צורך להפוך אותו למקצוע – זהו הקורס עבורכם.
הקורס מתקיים בקבוצות קטנות של עד 16 משתתפים בכיתה. אורך כל שיעור כ-4 שעות. כל אחד מהשיעורים כולל הכנת מגוון רב של מנות וארוחה בסוף השיעור.

שיעור 1: חיתוכים והיכרות עם המטבח

נלמד לעבוד עם סכינים ונתרגל חיתוך של חומרי גלם רבים, ונכיר את המכשירים השונים שנמצאים במטבח: תנורים, מיקסרים, מחבתות, סירים וכלי עזר נוספים. בשיעור גם נכיר מגוון של חומרי גלם ונתרגל הכנה של מנות שונות על בסיס תרגילי החיתוך. נלמד את כל השלבים בהכנת מנה/ארוחה לפי סדר וזמן בצורה מיטבית.

שיעור 2: ארוחות בוקר

סוגי חביתות, הכנה והגשת ביצים בצורות שונות, רטבים חמים, מאפים, ממרחים, פנקייקים וסלטי בוקר מגוונים. השיעור יתמקד בעולם הבוקר וכיצד להכין מנות מוכרות וגם מקוריות יותר. בשיעור נכיר ונעבד מגוון רחב של גבינות וירקות לטובת הכנת מנות שמתאימות לבוקר ובראנץ'.

שיעור 3: קונדיטוריה וקינוחים

נכין קינוחים טעימים ומתוקים על בסיס שוקולד, גבינות, שמנת, פירות ועוד. שיעור קליל וכיפי שיהפוך את חוויית הכנת המנות האחרונות למהנה ופשוטה.

שיעור 4: תבשילים ואוכל ביתי

נתרכז באוכל ביתי מסורתי – ירקות ממולאים, מפרום, סופריטו, מג'דרה, מרק קובה ועוד מנות ותבשילים שמקובלים במטבח הישראלי.

שיעור 5: בשרים

נלמד על נתחים עיקריים של בקר וכבש. נעבוד על חיתוך והכנת הנתחים. נשתמש במגוון שיטות בישול, טיגון, צלייה ואפייה. נכין מרינדות, רטבים, תיבולים ונרכיב מנות המתבססות על בשר וכבש.

שיעור 6: עופות

נקבל הסבר על חלקי העוף השונים, את שיטות העבודה, הפירוק והחיתוך. נכין מנות ביתיות כגון שניצל ועוף בתנור, וכן מנות מסוגננות ומיוחדות.

שיעור 7: דגים

נכיר את הדגים העיקריים המקובלים בארץ ובאגן הים התיכון. ננקה ונפלט דגים שלמים, ונכין מגוון מנות המבוססות על דגים, כולל בישול, צלייה, טיגון ואפייה. נכין גם שלל רטבים ותוספות.

שיעור 8: פסטה ואורז

נכין פסטה, ניוקי, לזניה ורביולי בעבודת יד עם מכונות פסטה, ונדע להבחין בין סוגי הפסטות השונים. נלמד לבשל סוגים שונים של אורז, כולל ריזוטו. נכין רטבים מתאימים – פרימוורה, בולונז, עגבניות, שמנת, פסטו וכו'.

שיעור 9: אפייה

נלמד את שיטות העבודה והאפייה של בצק שמרים ובצק פריך, ונכין מאפים שונים – מתוקים ומלוחים, תוך היכרות עם טכניקות שונות המייחדות את עולם האפייה.

שיעור 10: המטבח האסייתי

נכין שלל מנות מהמטבח הסיני, הויטנאמי
והתאילנדי כגון לחמניות באו, פד תאי, ספרינג רול ועוד, ונכיר את חומרי הגלם המיוחדים האופייניים לחלק זה של העולם.

מרכז הקורס: שף זיו שטיינברג.
לכל משתתפי הקורס מוענקת סכין שף מקצועית של חברת Arcosteel במתנה, חוברת תוכן הקורס, וכן הנחה מיוחדת בסך 20% לרכישה בחנות כלי הבישול של הסטודיו.

קורס בישול – השלמת שיעורים:
כל משתתף בקורס רשאי להשלים עד 5 שיעורים אותם הוא פספס, בקורסים המקבילים שמתקיימים בסטודיו. ההרשמה לשיעור השלמה הינה בתיאום מראש, וכפופה למקום פנוי (בדרך כלל ישנו מקום פנוי). ההרשמה לשיעור השלמה הינה אישית ולא ניתנת להעברה למשתתף אחר.

מועדי הקורסים הקרובים (כל מועד הוא יום תחילת הקורס):

  • 16 בפברואר - הקורס מתקיים מדי יום ראשון בין השעות 18:00-22:00.
  • 24 בפברואר - הקורס מתקיים מדי יום שני בין השעות 10:30-14:30.
  • 10 במרץ - הקורס מתקיים מדי יום שני בין השעות 18:00-22:00.
  • 23 באפריל - הקורס מתקיים מדי יום רביעי בין השעות 18:00-22:00.
  • 20 במאי - הקורס מתקיים מדי יום שלישי בין השעות 18:00-22:00.
  • 10 ביוני - הקורס מתקיים מדי יום שלישי בין השעות 10:00-14:00.
  • 29 ביוני - הקורס מתקיים מדי יום ראשון בין השעות 18:00-22:00.
  • 4 באוגוסט - הקורס מתקיים מדי יום שני בין השעות 18:00-22:00.
  • 15 באוקטובר - הקורס מתקיים מדי יום רביעי בין השעות 18:00-22:00.
עלות הקורס: 4,970 ש"ח
או 497 ₪ x 10 תשלומים
(6% הנחה בהרשמה לפחות 10 ימים מראש. לזוג ההנחה בהרשמה מראש היא 10%)