קורס שפים צעירים – לתקופות הקיץ וחופשות
קורס בישול חוויתי לילדים ובני נוער
קורס השפים הצעירים נועד לילדים ובני נוער בגילאי 9-14 על מנת להקנות להם כישורים בסיסיים במטבח הביתי.
בנוסף ללימוד, הקורס שם דגש על החוויה והחיבור של המשתתפים למטבח, וכולל שימוש בטכניקות של בישול, אפייה, טיגון ומנות קרות, והוא כולל גם התייחסות לפיתוח וחיזוק ערכים כמו אחריות, רצינות ותחושת מסוגלות.
אורך כל מפגש הוא כ-4 שעות, וכולל גם ארוחות ביניים ונשנושים תוך כדי. את הקורס אנחנו מקיימים בדרך כלל בחודשי הקיץ ובתקופות של חגים וחופשות.
כל שיעור כולל ארוחה מלאה ומשביעה לכל משתתף, בנוסף לתוכן שנלמד בו. השיעורים מתחילים בארוחת בוקר מזינה ומגוונת.
קורס בישול לילדים - גרסה א'
שיעור 1: מטבח איטלקי
נכין פסטה בעבודת יד עם רטבי עגבניות קלאסי ורוזה, ריזוטו זוקה – אורז עגול בציר עשיר ודלעת, פיצה נאפוליטנה, סלט פנצנלה עם ירקות בתיבול שמן זית וחומץ בלסמי, ולקינוח פנקוטה – קרם שמנת מבושם בוניל ברוטב קרמל.
שיעור 2: מטבח ים תיכוני
נאפה לחמעג'ון טורקי עם בשר טחון, נכין עראיס עם קבב טלה ארוז בפיתה, מוסאחן – קדירת עופות עם בצלים מקורמלים, מג'דרה אורז ועדשים ונקנח עם מלבי עם סירופ ורדים, בוטנים וקוקוס.
שיעור 3: מטבח אמריקאי
באפלו ווינגס – כנפיים ברוטב ברביקיו, ביף בורגר – 100% בשר בקר מוגש בלחמניה טריה שנאפית במקום, תפוחי אדמה צלויים בתיבול קייג'ון, סלט רענן של תפוחים, חמוציות ועלים ירוקים. לקינוח קראמבל שזיפים.
שיעור 4: המזרח הרחוק
נמלא ספרינג רול עם ירקות, נכין סושי מאקי ואינסייד אאוט, פאד תאי – אטריות אורז מוקפצות בסגנון תאילנדי, סלט ירקות ברוטב חמאת בוטנים ובננה ברולה – בננה מקורמלת ברוטב טופי.
שיעור 5: אוכל של בית
קציצות הודו ברוטב קארי וקרם קוקוס, פירה שורשים כתום, סטייק עוף צרוב על פלנצ'ה עם רוטב צ'ימיצ'ורי, טאבולה – סלט בורגול עם ירקות קצוצים ועשבי תיבול, חומוס אסלי עם גרגירים וקינוח פונדנט שוקולד.
קורס בישול לילדים - גרסה ב'
שיעור 1: מטבח אסיאתי
סלט פפאיה ירוקה, סושי מאקי ואינסייד אאוט, פאד קפאו - בקר קצוץ עם בזיליקום וביצה, כנפיים ברוטב צ'ילי מתוק וסויה, שיפודי עוף על בטטה צלויה ברוטב סאטאי, פודינג אורז עם חלב קוקוס ובוטנים קלויים.
שיעור 2: יווני-תורכי
מאפה בורקס גבינות ותרד, עגבניות צלויות ממולאות באורז ועשבי תיבול, קציצות ירק בליווי ציזיקי יוגורט, סלט יווני - ירקות טריים עם שמן זית-לימון וגבינת פטה, רוואני - עוגת סולת ופיסטוקים.
שיעור 3: מטבח מקסיקני
פאייה דגים נוסח קנקון, מאפה תירס עם עגבניות צלויות ועשבי תיבול, טורטיות עבודת יד עם מגוון מילויים עשיר, אנסלדה מחיקנה - סלט ירקות עם אננס ועשבי תיבול, אמפנדס תפוחים וקינמון.
שיעור 4: מאכלים ביתיים
חלה של שבת, קציצות קטניות ברוטב חריימה פיקנטי קלות (מותאם לילדים), סלט אורז אדום עם גבינה צפתית ועשבי תיבול, פוטטו סקינס במילוי ביצה וגבינת מוצרלה, לקינוח שטרודל תפוחים.
שיעור 5: איטלקי בשרי
ראגו בולונז - פסטה טרייה ברוטב עשיר של בשר וירקות שורש; רביולי דלעת ובשר ברוטב אלי אוליו, סלט עוף ותפוחי אדמה ברוטב פסטו, סלט סיציליאני - מלפפונים, עגבניות, חסות, וזיתים בשמן זית ובלסמי, טורטה קפרזה - עוגה עשירה עם שוקולד ושקדים.
הקורסים מתאימים גם לצמחונים (לכל מנה ישנו תחליף) ובמידה רבה גם לטבעונים ורגישים לגלוטן (ישנה התאמה/תחליף למרבית המנות). במקרה של רגישויות או אלרגיות,
נבקש לקבל עדכון בעת ההרשמה.
לכל משתתף בקורס מוענקת סכין מיני שף של חברת ארקוסטיל
והנחה מיוחדת בסך 20% לרכישה בחנות כלי הבישול של הסטודיו.
מועדי גרסה א' הקרובים:
מועדי גרסה ב' הקרובים: