הסושי הוא המאכל הפופולרי ביותר בעולם המערבי שמקורו במטבח היפני, וכבר מזמן הפך למזון שניתן למצוא כמעט בכל פינה של העיר. למעשה, מדובר באוסף של מנות ומאכלים שהופכים את הסושי לתחום קולינרי בפני עצמו.

בסדנת סושי נלמד לבשל את האורז, לגלגל את האצות, ונרכיב רולים מסוגים שונים (מאקי, ניגירי, אינסייד-אאוט, קונוסים ועוד).

בנוסף, נכין מנות ראשונות מהמטבח היפני, מרק מיסו ולבסוף גם קינוח אסיאתי. הסדנה מתאימה גם לצמחונים.

לאורך הסדנה, נלווה את הפעילות עם אלכוהול יפני מסורתי – סאקה ושפע יינות.

הסדנה היא פעילה ומעשית, כאשר המשתתפים מכינים את רוב המנות בעצמם.

מה נכין בסדנה
  • קבלת פנים עם פוקצ'ה רוזמרין חמה מהתנור
  • טופו נו סראדה - סלט טופו עם כרוב ונבטים ברוטב וואפו ושומשום שחור
  • מרק מיסו קלאסי עם טופו, אצות גוואקמה ובצל ירוק
  • טטאקי טונה אדומה - טונה צרובה מוגשת על סלט אצות
  • הוסומאקי ("מאקי")
  • אורמאקי ("אינסייד אאוט")
  • פוטומאקי
  • קונוס
  • סנדוויץ'
  • ניגירי
  • בננה פריכה בציפוי טמפורה עם רוטב חלב מרוכז ושוקולד מריר

התאמה לרגישויות:

רטבי הסויה והטריאקי מכילים גלוטן. ניתן לעדכן את הסטודיו מראש ואת השף במהלך הסדנה, ואנו נדאג לרטבים שאינם מכילים גלוטן. הקינוח מכיל גלוטן, אך ניתן לבקש מהשף להכין קינוח של בננה מטוגנת במקום.

מנות הסושי נעשות עם דג נא לכן נשים בהריון מומלץ להשתמש בירקות בלבד.

מנת טטאקי טונה אדומה אינה מתאימה לצמחונים שנמנעים מדגים. לנמנעים מדגים, קיימת אפשרות להכין את מנות הסושי עם מרכיבים צמחוניים בלבד

מנת טטאקי טונה אדומה אינה מתאימה לטבעונים, קיימת אפשרות להכין את מנות הסושי עם מרכיבים צמחוניים בלבד