סדנת גורמה צרפתי-איטלקי
סדנת ספיישלים על בסיס מיטב המנות החלביות של המטבח הצרפתי והאיטלקי.
בסדנה נלמד גם את שיטות העבודה האופייניות למטבחים הללו, כאשר עיקר המנות משלבות גישות קולינריות משותפות לצרפת ואיטליה.
הסדנה היא פעילה ומעשית, כאשר המשתתפים מכינים את רוב המנות בעצמם.
- קבלת פנים עם פוקצ'ה רוזמרין חמה מהתנור
- קונפי סלמון באפייה ארוכה
- פסטה פטוצ'יני בקרם גורגונזולה ואגוזי מלך
- רטאטוי מונטאז' – טכניקת בישול ירקות נוסח ניס בהגשה קלאסית
- בודינו - סופלה גבינות עשיר
- ניוקי פריזאי מבצק רבוך
- ארנצ'יני במילוי מוצרלה ונגיעת אנשובי על קולי עגבניות
- שושני לזניה ריטולו ממולאים בריקוטה ברוטב בשמל
- לקינוח - טורטה דה קפרזה - עוגת שוקולד נפוליטנית
התאמה לרגישויות:
רגישות לגלוטן:
חלק ניכר מהמנות בסדנה מכילות גלוטן,
בין היתר הניוקי, לזניה, ארנצ'יני, פסטה וגם הסופלה גבינות מכיל גלוטן.
ולכן הסדנה אינה מתאימה
נשים בהריון:
כעיקרון - כל המנות בסדנה מתאימות לאישה בהריון. עם זאת, מנת הבודינו כוללת גבינה כחולה אשר עוברת אפייה בתנור ומנת הפטוצ'יני מכילה גבינה כחולה גם כן, וישנן נשים בהריון שנמנעות גם מגבינה כחולה אפויה או מבושלת.
התאמות לצמחוניים:
הסדנה איננה מכילה בשר אך יש 2 מנות בהן יש דג,
במנת הארנצ'יני ניתן לבקש ללא הדג.
חשוב: ההתאמות מצריכות תיאום מראש
התאמות לטבעוניים:
רוב המנות למעט ירקות רטאטוי מונטאז' מכילות רכיבים מהחי.
ולכן הסדנה אינה מתאימה
הסדנה מלווה בשפע יינות אדומים ולבנים ללא הגבלה
- 3 אפריל - יום רביעי - 19:00
- 4 אפריל - יום חמישי - 18:00
- 12 אפריל - יום שישי - 13:10
- 18 אפריל - יום חמישי - 10:30
- 1 מאי - יום רביעי - 19:00
- 9 מאי - יום חמישי - 10:30
- 24 מאי - יום שישי - 09:10
- 5 יוני - יום רביעי - 19:00
- 19 יוני - יום רביעי - 18:40
- 25 יוני - יום שלישי - 18:40
- 28 יוני - יום שישי - 13:00