בסדנה נלמד על המטבח האיטלקי הקסום, עם המנות המוכרות והקלאסיות ביותר.

נכיר את הסגנונות השונים של המטבח האיטלקי ואת סוגי המאכלים השונים – כך שבסוף הסדנה תוכלו להבדיל בין ספגטי, רביולי, פטוצ'יני, פנה ואחרים.

נכין פסטה ורביולי טריים החל משלב הבצק תוך שימוש במכונות פסטה, ובנוסף שלל מנות קלאסיות כגון אנטיפסטי, פולנטה, פוקצ'ה, פיצה נאפוליטנה, ריזוטו, טירמיסו ועוד.

הסדנה היא פעילה ומעשית, כאשר המשתתפים מכינים את רוב המנות בעצמם.

מה נכין בסדנה
  • קבלת פנים עם פוקצ'ה רוזמרין חמה מהתנור
  • פולנטה עם עגבניות צלויות, זיתים ועשבי תיבול
  • אנטיפסטי ירקות קלויים בתנור
  • דגי ים אפויים על ברוסקטה בתיבול סיצילאני עם מוצרלה ובזיליקום
  • פסטה בעבודת יד עם רטבי עגבניות קלאסי ורוזה
  • רביולי במילויי בטטה בעבודת יד ברוטב חמאה ומרווה
  • ריזוטו חמאה ופטריות
  • פוקצ'ה איטלקית עשירה עם שלל עיטורים
  • פיצה נאפוליטנה
  • עוגת טירמיסו עם גבינת מסקרפונה

התאמה לרגישויות:

רגישות לגלוטן:
חלק ניכר מהמנות בסדנה מכילות גלוטן, בין היתר הפסטה, הרביולי, הפיצה, הפוקצ'ה, ומנת הדג על ברוסקטה. גם הקינוח מבוסס על בישקוטי המכיל גלוטן.

נשים בהריון:
כל המנות בסדנה מתאימות לאישה בהריון, למעט קינוח הטירמיסו שמכיל ביצים חיות וניתן להחליף אותו בפונדאנט.
חשוב: ההתאמות מצריכות תיאום מראש

התאמות לצמחונים
הסדנה חלבית ואיננה מכילה בשר כלל. לצמחונים שאינם אוכלים דגים - ניתן להכין את מנת הדג עם הברוסקטה ללא דג - עם ברוסקטה ומוצרלה בלבד.

התאמות לטבעונים:
המנה כוללת מרכיבים חלביים רבים כחלק מהרטבים, וגם הפסטה הטרייה מכילה ביצים.

הסדנה מלווה בשפע יינות אדומים ולבנים ללא הגבלה