סדנת סושי ומטבח יפני 15 אוקטובר - יום שלישי - 18:30 שף שי זמלר
הסושי הוא המאכל הפופולרי ביותר בעולם המערבי שמקורו במטבח היפני, וכבר מזמן הפך למזון שניתן למצוא כמעט בכל פינה של העיר. למעשה, מדובר באוסף של מנות ומאכלים שהופכים את הסושי לתחום קולינרי בפני עצמו.
בסדנת סושי נלמד לבשל את האורז, לגלגל את האצות, ונרכיב רולים מסוגים שונים (מאקי, ניגירי, אינסייד-אאוט, קונוסים ועוד).
בנוסף, נכין מנות ראשונות מהמטבח היפני, מרק מיסו ולבסוף גם קינוח אסיאתי. הסדנה מתאימה גם לצמחונים.
הסדנה היא פעילה ומעשית, כאשר המשתתפים מכינים את רוב המנות בעצמם.
- קבלת פנים עם פוקצ'ה רוזמרין חמה מהתנור
- סלט אצות עם נבטים, כרוב, שומשום ובצל ירוק
- מרק מיסו קלאסי עם טופו, בצל ירוק ואצות ואקאמה
- טטאקי טונה אדומה - טונה צרובה על פלנצ'ה לוהטת
- הוסומאקי ("מאקי")
- אורמאקי ("אינסייד אאוט")
- פוטומאקי
- קונוס
- סנדוויץ'
- ניגירי
- בננה פריכה בציפוי טמפורה ברוטב טופי מלוח
התאמה לרגישויות:
לחצו על התמונות לפרטים נוספים
רגישות לגלוטן:
רטבי הסויה והטריאקי מכילים גלוטן. ניתן להחליף לרטבים שאינם מכילים גלוטן.
הקינוח מכיל גלוטן וניתן לקבל קינוח אחר (בננה בורלה)
חשוב: ההתאמות מצריכות תיאום מראש
נשים בהריון:
מנות הסושי נעשות עם דג נא לכן נשים בהריון מומלץ להשתמש בירקות בלבד.
התאמות לצמחונים:
מנת טטאקי טונה אדומה אינה מתאימה לצמחונים שנמנעים מדגים. כמו כן, לנמנעים מדגים, קיימת אפשרות להכין את מנות הסושי עם ירקות בלבד.
התאמות לטבעונים:
מנת טטאקי טונה אדומה אינה מתאימה לטבעונים. קיימת אפשרות להכין את מנות הסושי עם ירקות בלבד.
הסדנה מלווה בשפע יינות אדומים ולבנים ובירה מהחבית ללא הגבלה
- 15 אוקטובר - יום שלישי - 18:30
- 22 אוקטובר - יום שלישי - 18:00
- 31 אוקטובר - יום חמישי - 18:00
- 1 נובמבר - יום שישי - 09:05
- 14 נובמבר - יום חמישי - 18:00
- 29 נובמבר - יום שישי - 09:00
- 6 דצמבר - יום שישי - 08:50
- 13 דצמבר - יום שישי - 09:05
- 17 דצמבר - יום שלישי - 18:30
- 19 דצמבר - יום חמישי - 17:30
- 25 דצמבר - יום רביעי - 19:00
- 2 ינואר - יום חמישי - 18:00
- 17 ינואר - יום שישי - 08:50
- 20 ינואר - יום שני - 18:30
- 24 ינואר - יום שישי - 12:30
- 30 ינואר - יום חמישי - 18:00