סדנת מאכלי עדות
נלמד ונתנסה בהכנת מגוון מאכלי עדות מוכרים - מהמטבח הפרסי, העיראקי, המרוקאי, הטריפוליטאי והתוניסאי.
תיחשפו למיטב הניחוחות של המטבחים, תלמדו את הטכניקות הייחודיות ותתנסו בהכנת המנות. וכמובן, תזכרו לארוחה עשירה ומגוונת משלל עדות ישראל.
הסדנה היא פעילה ומעשית, כאשר המשתתפים מכינים את רוב המנות בעצמם.
- קבלת פנים עם פוקצ'ה רוזמרין חמה מהתנור
- אורז ירוק עם תהדיג - מעטפת קריספית של תפוחי אדמה
- קובה דלעת - מרק עשיר של קובה בשר ודלעת
- מפרום תפוחי אדמה - תבשיל תוניסאי של תפוחי אדמה ממולאים בשר
- מסייר - סלט חמוצים טריפוליטאי
- קוסקוס ביתי אמיתי
- חורשט סבזי - תבשיל חמצמץ של בשר ועשבי תיבול
- קציצות עיג'ה (ערוק) - קציצות ירק עיראקיות
- סיגר פיצוחים - מגולגלים עם תערובת פריכה של אגוזים וקינמון
התאמה לרגישויות:

רגישות לגלוטן:
האורז הירוק, החורשט סבזי והמסייר הם ללא גלוטן. הקינוח מכיל גלוטן אך ניתן לקבל במקומות קינוח חלופי ללא גלוטן. יתר המנות מכילות גלוטן ואין עבורן תחליף.
חשוב - קבלת קינוח חלופי מצריכה תיאום מראש

נשים בהריון:
כל המנות בסדנה מתאימות לנשים בהריון

התאמות לצמחוניים:
המנות של האורז הירוק, הקוסקוס, העיג'ה, הסלט והסיגר מתאימות לצמחונים. היתר לא.

התאמות לטבעוניים:
המנות של הארז הירוק, הקוסקוס, המסייר והסיגר מתאימות לטבעונים. היתר לא.
הסדנה מלווה בשפע יינות אדומים ולבנים ללא הגבלה