סדנת דגים ים תיכונית
סדנת דגים בה נכין שפע של מנות המתבססות על דגת הים התיכון, וגם קצת מעבר לכך. נלמד את מבנה הדג, טכניקות פילוט, חיתוך, טיפול ואחסון דגים טריים. נכין צירים ורטבים מתאימים.
ניישם מספר שיטות בישול (כבישה, אידוי, צלייה, אפייה ובישול). נכיר מספר סוגי דגים, היכן מומלץ לקנות, סוגי גידולים וכן נכיר את העונות המומלצות לכל דג.
וכמובן, נזכה בארוחת דגים ים-תיכונית עשירה הכוללת מעל 600 גרם דגים למשתתף.
הסדנה היא פעילה ומעשית, כאשר המשתתפים מכינים את רוב המנות בעצמם.
- קבלת פנים עם פוקצ'ה רוזמרין חמה מהתנור
- תרגול פילוט דג - התנסות מעשית עם דג טרי
- חריימה קציצות דגים
- עראיס דייגים – קבב דג צלוי בפיתה
- דג בבצק בירה עם איולי לימון כבוש
- עלי גפן במילוי דגים אורז וסלסה עגבניות
- קרודו - דג נא בסגנון איטלקי
- עוגת פולנטה על בסיס קמח תירס וקמח שקדים
התאמה לרגישויות:

רגישות לגלוטן:
הפוקצ'ה בקבלת הפנים מכילה גלוטן - אך ניתן לקבל פוקצ'ה ללא גלוטן. מנת עראיס דייגים מוגשת בפיתה, אך ניתן לאכול אותה ללא הפיתה. מנות החריימה והדג בבצק בירה מכילות גלוטן - ואין עבורן תחליף.
חשוב: ההתאמות מצריכות תיאום מראש

נשים בהריון:
כל המנות בסדנה מתאימות לנשים בהריון, למעט מנת הקרודו

התאמות לצמחוניים:
כל המנות מכילות דגים מלבד הסלט והקינוח, כך שהסדנה איננה מתאימה לצמחונים שנמנעים מדגים. לצמחונים שלא נמנעים מדגים - הסדנה מתאימה.

התאמות לטבעוניים:
כל המנות מכילות דגים, מלבד הסלט והקינוח.
ולכן הסדנה אינה מתאימה
הסדנה מלווה בשפע יינות אדומים ולבנים ללא הגבלה