סדנת דגים ים תיכונית
סדנת דגים בה נכין שפע של מנות המתבססות על דגת הים התיכון, וגם קצת מעבר לכך. נלמד את מבנה הדג, טכניקות פילוט, חיתוך, טיפול ואחסון דגים טריים. נכין צירים ורטבים מתאימים.
ניישם מספר שיטות בישול (כבישה, אידוי, צלייה, אפייה ובישול). נכיר מספר סוגי דגים, היכן מומלץ לקנות, סוגי גידולים וכן נכיר את העונות המומלצות לכל דג.
וכמובן, נזכה בארוחת דגים ים-תיכונית עשירה הכוללת מעל 600 גרם דגים למשתתף.
הסדנה היא פעילה ומעשית, כאשר המשתתפים מכינים את רוב המנות בעצמם.
- קבלת פנים עם פוקצ'ה רוזמרין חמה מהתנור
- תרגול פילוט דג - התנסות מעשית עם דג טרי
- חריימה קציצות דגים
- עראיס דייגים – קבב דג צלוי בפיתה
- דג בבצק בירה עם איולי לימון כבוש
- עלי גפן במילוי דגים אורז וסלסה עגבניות
- קרודו - דג נא בסגנון איטלקי
- עוגת פולנטה על בסיס קמח תירס וקמח שקדים
התאמה לרגישויות:

רגישות לגלוטן:
רוב המנות אינן מכילות גלוטן. עם זאת, מנת הסופלקי כוללת מעין טורטיה - אך ניתן לאכול את המרכיבים בצלחת בלעדיה. מנת שיפודי הדגים כוללת בצק, אך ניתן להכין אותה בגרסה מעט שונה ללא בצק. הקינוח הוא ללא גלוטן

נשים בהריון:
כל המנות בסדנה מתאימות לנשים בהריון, למעט הסביצ'ה

התאמות לצמחוניים:
כל המנות מכילות דג, כך שהסדנה איננה מתאימה לצמחונים שנמנעים מדגים.

התאמות לטבעוניים:
כל המנות מכילות דגים, מלבד הסלט והקינוח.
ולכן הסדנה אינה מתאימה
הסדנה מלווה בשפע יינות אדומים ולבנים ללא הגבלה