סדנת דגים בה נכין שפע של מנות המתבססות על דגת הים התיכון, וגם קצת מעבר לכך. נלמד את מבנה הדג, טכניקות פילוט, חיתוך, טיפול ואחסון דגים טריים. נכין צירים ורטבים מתאימים.

ניישם מספר שיטות בישול (כבישה, אידוי, צלייה, אפייה ובישול). נכיר מספר סוגי דגים, היכן מומלץ לקנות, סוגי גידולים וכן נכיר את העונות המומלצות לכל דג.

וכמובן, נזכה בארוחת דגים ים-תיכונית עשירה הכוללת מעל 500 גרם דגים למשתתף.

הסדנה היא פעילה ומעשית, כאשר המשתתפים מכינים את רוב המנות בעצמם.

מה נכין בסדנה
  • קבלת פנים עם פוקצ'ה רוזמרין חמה מהתנור
  • תרגול פילוט דג - התנסות מעשית עם דג טרי
  • קציצות דגים ברוטב פלפלים חריפים ועגבניות
  • קבב סופלקי - טורטיה עם ממרח ציזיקי, לימון כבוש, אריסה וקבב דג
  • שיפודי דגים בבצק בירה
  • סלמון במעטפת עלי מנגולד ברוטב פלפלים חריף
  • סלט סלקים אפויים עם אגוזים וקרם פרש
  • לקינוח – עוגת פולנטה על בסיס קמח תירס וקמח שקדים

התאמה לרגישויות:

רוב המנות אינן מכילות גלוטן. עם זאת, מנת הסופלקי כוללת מעין טורטיה - אך ניתן לאכול את המרכיבים בצלחת בלעדיה. מנת שיפודי הדגים כוללת בצק, אך ניתן להכין אותה בגרסה מעט שונה ללא בצק. הקינוח הוא ללא גלוטן

כל המנות בסדנה מתאימות לנשים בהריון

כל המנות מכילות דג, כך שהסדנה איננה מתאימה לצמחונים שנמנעים מדגים. כמובן, צמחונים שאוכלים דגים, עבורם הסדנה מתאימה בהחלט.