מי שהתוודע לתרבות ההודית – בין אם במסגרת טיול במדינה העצומה הזו ובין אם דרך ביקור במסעדה הודית – לא יכול להישאר אדיש לייחודיות ולטעם של המטבח ההודי.
סדנת בישול הודי תוכננה ע"י שף שלומי פלח, שמתמחה במטבח ההודי ובעברו בין היתר גם השף של מסעדת "24 רופי" בתל-אביב.
הסדנה מותאמת לחיך ולטעם הישראלי, והינה צמחונית (מתאימה גם לטבעונים - בתיאום מראש).

הסדנה היא פעילה ומעשית, כאשר המשתתפים מכינים את רוב המנות בעצמם.

מה נכין בסדנה
  • קבלת פנים עם פוקצ'ה רוזמרין חמה מהתנור
  • משקה לאסי (על בסיס יוגורט/חלב סויה)
  • צ'אי הודי מסורתי
  • אורז לבן/מלא - שילווה את כל מנות הסדנה
  • פאקורה - ירקות עטופים בקמח חומוס
  • ראיטה – יוגורט מתובל להורדת החריפות (לטבעונים טחינה עם לימון כבוש)
  • צ'טני קוקוס - מתבל פיקנטי עם כוסברה וקוקוס
  • מלאי כופתא - כופתאות מתפוחי אדמה, קשיו וצימוקים עם רוטב כופתא עשיר ורווי תבלינים
  • צ'אפטי – פיתה הודית דקה
  • שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
  • אלו גאזר - תבשיל תפוחי אדמה וגזר
  • דאל צהוב ירוק - עדשים צהובים עם מסלה ירוקה
  • קינוח גולאב ג'אמון

התאמה לרגישויות:

רגישות לגלוטן:
המלאי כופתא, צ'אפטי (סוג של לחם) והקינוח גולאב ג'מון מכילים גלוטן (ניתן לקבל קינוח חליפי ללא גלוטן). חשוב: ההתאמות מצריכות תיאום מראש

נשים בהריון:
כל המנות מתאימות לנשים בהריון

התאמות לצמחונים:
כל המנות בסדנה הן ללא מרכיבי בשר

התאמות לטבעונים:
למעט הקינוח שמכיל אבקת חלב, יתר המנות הן טבעוניות או שיש להן גרסה טבעונית שניתן להכין בסדנה.
חשוב: ההתאמות מצריכות תיאום מראש

הסדנה מלווה בשפע יינות אדומים ולבנים ללא הגבלה