סדנת אפיית לחמים ביתית

סדנה בה נלמד לאפות לחמים שונים באופן ביתי, ובכלל זאת באגט, פוקצ'ה, חלה ולחם שאור. נלמד על חומרי הגלם השונים לאפית לחם ותפקידם - קמח, מים, שמרים. ובנוסף מלח, סוכר, שמן וחומרי טעם אחרים.

נתרגל ערבוב החומרים ולישה נכונה. התפחה ואפיה: הנחת הבצק להתפחה. אפיה איכותית בתנור הביתי. שימוש נכון באבן שמוט וכלים מקצועיים נוספים.

הסדנה היא פעילה ומעשית, כאשר המשתתפים מכינים את רוב המנות בעצמם.

מה נכין בסדנה
  • קבלת פנים עם פוקצ'ה רוזמרין חמה מהתנור
  • באגט צרפתי קלאסי
  • פוקצ'ה – לחם שטוח איטלקי עם נגיעות פרובנסיאליות של עגבניות מיובשות וזיתים מתובלים
  • פיצה נפוליטאנה
  • חלה לשבת עם ציפויים שונים - פרג, שומשום ופשתן
  • לחם סקנדינבי – עם קמח שיפון, פשתן, סובין, דוחן, כוסמת, שיבולת שועל ודבש
  • לחם שאור – לחם בסגנון כפרי על בסיס מחמצת טבעית
  • לתוספת ונשנוש - מבחר מטבלים וירקות אנטיפסטי

התאמה לרגישויות:

כל המנות בסדנה מכילות גלוטן

כל המנות מתאימות לנשים בהריון

הסדנה אינה מכילה רכיבים מהחי

הסדנה אינה מכילה רכיבים מן החי מלבד החלה - שגם בה יש אפשרות לקבל תחליפים טבעוניים.