קורס קונדיטוריה ואפייה למתחילים

יסודות הקונדיטוריה ב-8 שיעורים

קורס הקונדיטוריה והאפייה למתחילים נועד להעניק ידע וטכניקות בסיסיים אך מקיפים במגוון תחומים, על מנת לאפשר למשתתפים
לאפות ולהכין קינוחים ברמה הביתית.

הקורס מתקיים בקבוצות קטנות של עד 15-10 משתתפים בכיתה. אורך כל שיעור כ-4 שעות. כל אחד מהשיעורים כולל
הכנת מגוון מנות, עם דגש עם לימוד טכניקות ושיטות עבודה.

שיעור 1: לחמים ובולונז'רי

עקרונות יסוד בעולם האפייה: קמח, מים, סוכר, מלח, שמרים ותפקידם באפייה. קריאה וניתוח נכון של מתכון, התאמת סוג קמח למאפה ותהליכי התפחה. נכין ונאפה בצקים לפוקצ'ה/ פיצה, באגט קלאסי, פאן דה מי (Pain de Mie), חלת בריוש ופרעצל.

שיעור 2: בולונז'רי - המשך

הכרות עם עולם המחמצות והקמחים המלאים. הכנת לחמים על בסיס קמח מלא, כוסמין ושיפון. נכין לחם סקנדינבי על בסיס שיפון, לחמניות מקמח כוסמין, מאפה פוגאס צרפתי ופלוט דגנים.

שיעור 3: קינוחי מרנג ושימוש בחלבון

שימוש נכון בביצים בעולם הקונדיטוריה, פרקטיקה עם סוכר, פעילות החלבון באפייה. נכין מרנג צרפתי, מקרונים צבעוניים, מילוי למקרונים ודקואז (מרנג שקדים) וקרם פרש.

שיעור 4: שוקולטריה

טמפרור שוקולד, סוגים, איכויות ומרכיבים. שילוב של שוקולד בעולם האפיה, עבודה נכונה בצביעת שוקולד. נכין שוקולד מטומפרר, קישוטי שוקולד ופרלינים צבעוניים.

שיעור 5: קצפות, מוסים וקרמים

שימוש נכון בג'לטין, גלוקוזה, פקטין ומושגי יסוד שונים. עיצוב עוגות ראווה ובחירת טעמים. נבנה עוגת ראווה – עוגת אינסרט אקזוטי, קרם וניל ותחתית ספוג שקדים. נכין אינסרט ברינג, בסיס שקדים ומוס וניל.

שיעור 6: בריוש – עוגות שמרים

עבודה נכונה עם בצקי שמרים עתירי שומן, אמולסיות עם ביצים ושומן ותרגול אפייה מיטבית של הבצקים. נכין בבה-או-רום (סברינה), קרנץ' שוקולד, עוגת קופים וקוגלהוף (בבקה).

שיעור 7: בצק פריך ועוגיות

בצקים פריכים מסוגים שונים – מלוחים, מתוקים ותוספות. עקרונות העבודה עם הבצק ואפייתו, תוך חיבור נכון למליות שונות – קרות וחמות. נכין עוגיות קוקילידה, עוגיות פרמזן צ'ילי, עוגיות שוקולד ומלח גס, עוגיות שוקולד ומלח גס, ביסקוויט עם פירות יבשים וקיש בצל ופרמזן.

שיעור 8: בצק רבוך וטוויילים

היכרות עם בצק רבוך, הסבר ופרקטיקה על הבצק המבושל/אפוי. נכין אקלר קפה, פחזניות בקרמל וקרם פטיסייר, מאפה פארי ברסט במילוי קרם נוגט, פחזניות גבינה מלוחות, טוויל קקאו, טוויל וניל וטוויל חמאה וליקר תפוזים.

מרכז קורס אפיה וקונדיטוריה: קונדיטור אוהד בודזנק.
לכל משתתפי הקורס מוענקת ערכת ציוד קונדיטוריה, חוברת תוכן הקורס, וכן הנחה מיוחדת בסך 20% לרכישה בחנות כלי הבישול של הסטודיו.

קורס אפיה – השלמת שיעורים:
כל משתתף בקורס רשאי להשלים עד 5 שיעורים אותם הוא פספס, בקורסים המקבילים שמתקיימים בסטודיו. ההרשמה לשיעור השלמה הינה בתיאום מראש, וכפופה למקום פנוי.

מועדי הקורסים הקרובים:

  • 18 ביולי - הקורס מתקיים מדי יום שלישי בין השעות 10:30-14:30.
  • 23 ביולי - הקורס מתקיים מדי יום ראשון בין השעות 18:00-22:00.
  • 21 באוגוסט - הקורס מתקיים מדי יום שני בין השעות 18:00-22:00.
  • 3 באוקטובר – הקורס מתקיים מדי יום שלישי בין השעות 18:00-22:00.
  • 4 בדצמבר – הקורס מתקיים מדי יום שני בין השעות 18:00-22:00.
עלות הקורס: 2,720 ש"ח
או 272 ₪ x 10 תשלומים
(6.5% הנחה בהרשמה לפחות 10 ימים מראש. לזוג ההנחה בהרשמה מראש היא 10%)